top of page
WALLINGATAN 30A

WALLINGATAN 30A

WALLINGATAN 30A

NORRMALM/VASASTAN

Pris: 

Pris / kvm:

Avgift: 

Rum:

Area:

Byggår: 

5 800 000 kr

1293 kr / mån

2 rum och kök

41 kvm

1907-1910

141 463.41 kr/kvm

Senaste bud:

0 000 000 kr

VISA HISTORIK

BUDGIVNING PÅGÅR

  • Område: NORRMALM/VASASTAN
    Församling: Adolf Fredrik
    Ägandeform: Lägenhet - Bostadsrätt
    Rum: 2 rum och kök
    Boarea: 41 Kvm, Uppgift från föreningen
    Avgift: 1 293 kr
    Ingår i avgiften: Värme, VA
    Lägenhetsnummer: 16
    Våning: 3
    Hiss: Nej
    Förråd: Stort källarförråd
    Driftkostnad el: 300 kr/mån
    Driftkostnad försäkring: 250 kr/mån
    Andelstal, avgift: 3,13342%
    Andelstal, förening: 3,13342%
    TV & Internet: Tele2 och fiber via IP only
    Överlåtelseavgift: 1 433
    Pantsättningsavgift: 573 kr
    Föreningen: BRF LINDBACKEN 3
    Org.nr: 769601-4799
    Uppvärmning: Fjärrvärme
    Energistatus: Utförd
    Energiprestanda: 156 kWh per kvm och år

  • BRF Lindbacken 3 är en äkta förening som äger marken och består av 16 bostadsrätter samt 2 lokaler. Föreningen är skuldfri. Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Delat ägande godkänns med en minsta ägarandel om 10%.


    Föreningens gemensamma utrymmen består av en tvättstuga samt en trivsam innergård. Skuldsättning per kvm är 0 enligt årsredovisningen. Ca 7.8M i kassan. Förening har amorterat av lån om 9.4M. 


    Föreningen har i dagsläget inga planerade avgiftsändringar. (Kontrollerat med styrelsen 22/8-24)


    Läs mer på föreningens hemsida: https://lindbacken3.bostadsratterna.se/

  • Genomförda renoveringar:


    2023 Fuktskador i en lägenhet åtgärdade
    Tvättstugan i källaren renoverad och ny utrustning installerad
    Elinstallationer och belysning i källaren delvis utbytt och renoverad
    Byte av entrédörr till gårdshus
    Säkerhetsinstallationer på tak och för tillträde till tak genomfördes
    2022 Värmeslingor stuprör mot gatan
    Fasadfotens plåtar på gården byttes til högre modell med kompletterande tätskikt
    Plåtskydd på betongklack på baksida och kortsida av gårdshuset
    2021 Tätning av stuprörsanslutningar till genomföringarna i gårdsbjälklaget
    Belysningen på vinden renoverades
    2018 Ny ytbeläggning på gården, ovanpå asfalten
    Säkerhetsinstallationer på tak förbättrades
    Bättringsmålning av tak
    2015 Fönster mot gatan renoverades och målades
    Ny undercentral (värmeanläggning) installerades
    2013 Byte till säkerhetsdörrar till flertalet (11st) lägenheter
    Entré, trapphus och ytskikt i hiss renoverades
    Byte av gathusets entrédörrar
    Föreningens elcentral moderniserades
    2012 Balkonger etablerades till samtliga (utom 1) lägenheter ovanför gatuplanet
    2010 Gårdsfasad renoverades
    Fönster mot gården målades
    Gårdsbjälklag renoverades
    2005 Värmeslingor stuprör
    Stambyte av den resterande rörstammen i gathusets största lägenheter
    2004 Stambyte av rörstam i gathuset i anslutning till gårdshuset
    2002 Värmepump utbytt
    2001 Stambyte av rörstammar i gårdshuset
    2000 Elstigare renoverades/nyetablerades
    1998 Stambyte av resterande rörstammar i gathusets treor samt lägenhet på BV
    1997 Stambyte av vissa rörstammar gathusets största lägenheter
    1998 Stambyte av en rörstam i gathusets treor
    2000-2010-tal Byte övriga rörstammar (exkl. horisontella i källarplanet)


    Kommande renoveringar:
    Renovering/underhåll av fönster/tak mot gata och gård planeras under under året. (Kontrollerat med styrelsen 22/8-24)

  • -

  • Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

     

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

     

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

     

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

     

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

     

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  • Gårdshus - Nu saluförs denna smakfulla och insynsskyddade sekelskiftesbostad på mycket attraktiv adress mitt i Vasastan/Norrmalm i en vacker fastighet anno 1907 och skuldfri förening. Här bor ni i en väldigt tysst gårdsbostad som håller hög standard rakt igenom och vacker färgpalett samt fönster och balkong i söderläge mot grönskande innergård. Generösa sociala ytor och rikligt med ljusinsläpp ifrån stora fönsterpartier. Bostaden har många eftertraktade attribut såsom högresta fönsterpartier, exklusivt kök, platsbyggda garderober och Walk-In-Closet, rymligt och helklaklat badrum med fönster, separat och rymligt sovrum med plats för arbetshörna, fina snickerier och väl tilltagen takhöjd. Det här är ett hem som andas bra materialval som är hållbara över tid och fina detaljer.

  • Gårdshus - Nu saluförs denna smakfulla och insynsskyddade sekelskiftesbostad på mycket attraktiv adress mitt i Vasastan/Norrmalm i en vacker fastighet anno 1907 och skuldfri förening. Här bor ni i en väldigt tysst gårdsbostad som håller hög standard rakt igenom och vacker färgpalett samt fönster och balkong i söderläge mot grönskande innergård. Generösa sociala ytor och rikligt med ljusinsläpp ifrån stora fönsterpartier. Bostaden har många eftertraktade attribut såsom högresta fönsterpartier, exklusivt kök, platsbyggda garderober och Walk-In-Closet, rymligt och helklaklat badrum med fönster, separat och rymligt sovrum med plats för arbetshörna, fina snickerier och väl tilltagen takhöjd. Det här är ett hem som andas bra materialval som är hållbara över tid och fina detaljer.


    Genom ytterdörren nås vardagsrummet och köket och en ordentlig takhöjd och gott om förvaring. Gedigna golvytor gör det enkelt att möblera rummen efter smak och behov. Tack vare det väl tilltagna vardagsrummet och dess generösa fönsterparti med dubbeldörrar och balkong i söderläge skapas ett fint ljusflöde i lägenheten där ni omfamnas av ljus och härlig rymd. Lägenheten bjuder på flera rymliga garderober, öppna och sociala ytor och många bekvämligheter.
    Här finns flexibla möblerings- och förvaringsmöjligheter, fina materialval som är beständiga över tid. Separat sovrum med placerad 180 säng och platsbyggd garderobsvägg i Walk-In-Closet intill. Modernt och praktiskt kök med full maskinell utrustning och slitstark bänkskiva i sten samt ordentliga arbetsytor gör köket fulländat när minimalistisk design möter funktion som karakteriserar detta ljuvliga hem. Vardagsrummet ger möjlighet till olika möbleringsalternativ för både soffdel och matplats. Rymligt kaklat badrum med handfat och wc, fönster mot innergården, dusch och blandare. 


    Här bor du med närhet till både stadspuls kring Vasaparken och Vasastan och vackra grönområden som vattnet vid Karlbergs Slott. I området återfinns ett flertal restauranger, caféer och butiker. Längs Odengatan finns all tänkbar service och genom en kort promenad nås härliga Vanadislunden, Observatorielunden och Hagaparken med vackra promenad- och joggingstråk samt badmöjligheter. Bra kommunikationer från Odenplan och S:t Eriksplan med tunnelbana, buss och flygbuss till Arlanda. Några minuter bort hittar ni populära Rörstrandsgatan där det kryllar av härliga restauranger och fik. Närhet till Odenplan och pendeltåg samt ett stort utbud av restauranger och butiker. Via S:t Eriksbron är ni över på Kungsholmen på nolltid. Där kan ni njuta av vackra promenadstråk längs vattnet eller ta 10 km-slingan runt ön.


    Vid senaste OVK krävs att en frånluftsventil installeras i WC innan nästa OVK (dec 2028)

planlösning
annonsbild

ANSVARIG MÄKLARE

CAROLINE HANELL

VÄLKOMMEN PÅ VISNING

Välj visning

OM BOSTADEN

Vi är ett modernt, skräddarsytt mäkleri med dig i fokus hela vägen. Med över 10 års gemensam erfarenhet av mäkleri förmedlar vi bostäder i hela Stockholms innerstad och har ett stort avtryck i Vasastan, Östermalm och på Gärdet. Vårt mål är att du ska känna dig trygg hela vägen, genom ärlighet, lyhördhet och tydlighet. Vi håller vad vi lovar i varje enskild affär så att du vill rekommendera oss vidare till nära och kära. ​ Med etablerade relationer i innerstaden vågar vi påstå att vi vet vad som krävs för en lyckad affär och var stadens finaste smultronställen finns – runt hörnet vid ditt nya hem.

Vi arbetar med noga utvalda fotografer och stylister för att ge varje bostad de absolut bästa förutsättningarna. Låt oss vägleda er med dedikation och kunskap genom hela processen. 

ALLA BILDER

ANSVARIG MÄKLARE

CAROLINE HANELL

073 518 74 50

caroline@innerstadmakleri.se

Vi arbetar med noga utvalda fotografer och stylister för att ge varje bostad de absolut bästa förutsättningarna. Låt oss vägleda er med dedikation och kunskap genom hela processen. 

SÅLDA BOSTÄDER

bottom of page