top of page
ROSLAGSGATAN 47

ROSLAGSGATAN 47

ROSLAGSGATAN 47

VASASTAN

Pris: 

Pris / kvm:

Avgift: 

Rum:

Area:

Byggår: 

5 300 000 kr

2568 kr / mån

2 rum och kök

46 kvm

1929

115 217.39 kr/kvm

Senaste bud:

0 000 000 kr

VISA HISTORIK

BUDGIVNING PÅGÅR

  • Område: VASASTAN
    Församling: S:t Johannes
    Ägandeform: Lägenhet - Bostadsrätt
    Rum: 2 rum och kök
    Boarea: 46 Kvm, Uppgift från föreningen
    Avgift: 2 568 kr
    Ingår i avgiften: Ink. värme, vatten, källarförråd, tvättstuga, internet via fiber samt kabel-TV via ComHem.
    Lägenhetsnummer: 36
    Våning: 3/5
    Hiss: Ja
    Förråd: Källarförråd om ca 4 kvm
    Driftkostnad el: 242 kr/mån
    Driftkostnad försäkring: 192 kr/mån
    Andelstal, avgift: 0.5863 %
    Andelstal, förening: 0.5863 %
    TV & Internet: Fastigheten är ansluten till Stockholms stadsnät samt Tele2.
    Anslutningen till Stockholms stadsnät är via fiber och avgift för
    internet ingår i medlemsavgiften. Avgift för bredband via Tele2 ingår
    inte i medlemsavgiften.
    Överlåtelseavgift: 2,5%
    Pantsättningsavgift: 1 kr
    Föreningen: Brf Blåkråkan 1
    Org.nr: 702000-2064
    Uppvärmning: Fjärrvärme
    Energistatus: Utförd
    Energiprestanda: 151 kWh per kvm och år

  • Brf Blåkråkan 1 bildades redan 1935 och förvaltas idag av HSB och äger marken. Föreningen består av Roslagsgatan nr 45 - 59 fördelat på 178 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 3 st lokaler med hyresrätt. 15 st parkeringsplatser (varav 6 är försedda med elladdstolpe) finns att hyra i föreningen, kösystem tillämpas.
    Gemensamma utrymmen består av innergård i anslutning till parken med utemöbler, grill och cykelställ, tvättstuga samt cykel/barnvagnsförråd.


    Föreningen har avtal med Comhem och basutbudet av kabel-tv kanaler och kostnaden ingår i avgiften. Tillgång till kanaler utöver basutbudet erbjuder både Comhem och Stockholms stadsnät. Anslutning via Stockholms stadsnät sker via fiber. Abonnemang av dessa kanaler ingår inte i medlemsavgiften.


    Föreningens hemsida: https://hembokat.se/brfblakrakan/maklarinfo/


    Delat ägande godkänns (minst andel om 10%). Juridisk person godkänns ej.
    Stabil äkta förening med god ekonomi och låga avgifter. Avgifterna höjdes med 5% april 2023, f.n föreligger inga beslut om vidare avgiftsförändringar (avstämt med styrelsen 8/7-24).

  • Fastigheten är byggd år 1929 samt har år 1990-1994 som ombyggnadsår då stambyte och totalrenovering av fastigheten genomfördes.


    Genomförda renoveringar i urval:


    2021 Trapphusrenovering samt stamspolning.
    2019 Hissrenovering
    2017-2019: Takmålning och säkerhetsåtgärder tak
    2017 OVK
    2013: Spolning av köksstammar
    2011: Balkongbyggnation
    2010: Inrättande av soprum
    2005: Stamspolning
    2001-2002: Exploatering av 13 vindslägenheter
    1990-94: Stambyte, byte av elstigar, fasadrenovering, takrenovering, fönsterrenovering, gårdsrenovering och renovering av grunden.


    Kommande renoveringar:


    Fönsterrenoveringen genomförs år 2025. Innan det kommer de att renovera trycksatta rör. (kontrollerat med styrelsen 8/7-24).

  • -

  • Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

     

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

     

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

     

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

     

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

     

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  • Nu ges möjligheten att förvärva denna välplanerade 20-talsbostad på populära Roslagsgatan intill den lugna delen av Vanadislunden. Här bor ni i en luftig bostad med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, separat sovrum, generöst kök och stort helkaklat badrum. Bostaden håller en fin standard rakt igenom och vacker färgpalett på väggar och vacker och vitlaserad fiskbensparkett på golv. Generösa sociala ytor och rikligt med ljusinsläpp ifrån stora fönsterpartier i fil som vätter mot öster. Bostaden har många eftertraktade attribut såsom originaldetaljer och fönsterbrädor i marmor samt väl tilltagen takhöjd. Det här är ett hem som andas materialval som är hållbara över tid, vacker och nyslipad furuplank under 2020. Sammantaget ett ljust och genomgående drömhem mellan Östermalm och Vasastan med närhet till natur såväl till all tänkbar service såsom restauranger, butiker gym och kommunikationer.

  • Nu ges möjligheten att förvärva denna välplanerade 20-talsbostad på populära Roslagsgatan intill den lugna delen av Vanadislunden. Här bor ni i en luftig bostad med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, separat sovrum, generöst kök och stort helkaklat badrum. Bostaden håller en fin standard rakt igenom och vacker färgpalett på väggar och vacker och vitlaserad fiskbensparkett på golv. Generösa sociala ytor och rikligt med ljusinsläpp ifrån stora fönsterpartier i fil som vätter mot öster. Bostaden har många eftertraktade attribut såsom originaldetaljer och fönsterbrädor i marmor samt väl tilltagen takhöjd. Det här är ett hem som andas materialval som är hållbara över tid, vacker och nyslipad furuplank under 2020. Sammantaget ett ljust och genomgående drömhem mellan Östermalm och Vasastan med närhet till natur såväl till all tänkbar service såsom restauranger, butiker gym och kommunikationer.


    Föreningen har en egen underbar, blomstrande innergård som är vackert möblerad och utrustad med grill för härliga sommarkvällar.


    Genom ytterdörren når man direkt den sociala ytan och det vackra ljusinsläppet som sprider sig genom hela lägenheten. Hallen är yteffektiv med plats för både skohylla, hatthylla och spegel. De ljust målade väggarna och taken ger ett fräscht intryck.
    Går man vidare in i lägenheten kommer man till vardagsrummet som är hemmets hjärta, med en öppen planlösning som integrerar köket på ett smart sätt ger detta rum en känsla av rymd. Det stora fönsterpartiet släpper in rikligt med ljus, vilket skapar en inbjudande och luftig atmosfär. Här finns generöst med utrymme för både matbord och stolar samt en bekväm soffa med soffbord. Sovrummet rymmer en 160 cm säng. Som en del av vardagsrummet finner du det välplanerade köket som är en dröm för matlagningsentusiasten. Här finns rikligt med förvaringsutrymme och arbetsyta. Köket är utrustat med integrerad kyl och frys, spis, diskmaskin, ugn och en slitstark bänkskiva. Lägenhetens badrum är rymligt och stilrent med  klinkergolv och ljust kaklade väggar, dusch med glasväggar, och här finns förvaringsutrymme i både tvättställskommod och spegel. Här finns kombinerad tvätt och torkmaskin och härlig golvvärme.


    Här bor du i ett lugnt område precis intill grönområden samtidigt som du har närhet till statspulsen kring Stureplan och Vasastan. Med gångavstånd till Tekniska högskolan, Handelshögskolan, caféer och restauranger är detta det perfekta området för dig som vill bo lugnt men med hela Stockholm framför dina fötter. Det finns gott om grönområden i närheten så som Vanadislunden, Hagaparken, Brunnsviken, Observatorielunden samt Bellevueparken med sina vackra promenad- och joggingspår samt badmöjligheter. Roslagsgatan har även ett av innerstans bästa krogområden med många populära restauranger och caféer. Bara 200 meter bort finns även en matbutik. Sammanfattningsvis erbjuder denna ljusa och välplanerade etta från 20-talet en unik kombination av klassisk elegans och moderna faciliteter. Här bor du med ett fantastiskt ljusinsläpp, sociala ytor och en smart planlösning som passar perfekt för både vardagsliv och sociala tillställningar. Med närhet till grönska och lugna omgivningar, samtidigt som stad puls och all tänkbar service finns inom bekvämt gångavstånd, är detta hemmet för dig som vill ha det bästa av två världar. Missa inte chansen att uppleva denna härliga etta på Roslagsgatan!

planlösning
annonsbild

ANSVARIG MÄKLARE

CAROLINE HANELL

VÄLKOMMEN PÅ VISNING

Välj visning

OM BOSTADEN

Vi är ett modernt, skräddarsytt mäkleri med dig i fokus hela vägen. Med över 10 års gemensam erfarenhet av mäkleri förmedlar vi bostäder i hela Stockholms innerstad och har ett stort avtryck i Vasastan, Östermalm och på Gärdet. Vårt mål är att du ska känna dig trygg hela vägen, genom ärlighet, lyhördhet och tydlighet. Vi håller vad vi lovar i varje enskild affär så att du vill rekommendera oss vidare till nära och kära. ​ Med etablerade relationer i innerstaden vågar vi påstå att vi vet vad som krävs för en lyckad affär och var stadens finaste smultronställen finns – runt hörnet vid ditt nya hem.

Vi arbetar med noga utvalda fotografer och stylister för att ge varje bostad de absolut bästa förutsättningarna. Låt oss vägleda er med dedikation och kunskap genom hela processen. 

ALLA BILDER

ANSVARIG MÄKLARE

CAROLINE HANELL

073 518 74 50

caroline@innerstadmakleri.se

Vi arbetar med noga utvalda fotografer och stylister för att ge varje bostad de absolut bästa förutsättningarna. Låt oss vägleda er med dedikation och kunskap genom hela processen. 

SÅLDA BOSTÄDER

bottom of page