top of page
ROSLAGSGATAN 58

ROSLAGSGATAN 58

ROSLAGSGATAN 58

VASASTAN/ÖSTERMALM

Pris: 

Pris / kvm:

Avgift: 

Rum:

Area:

Byggår: 

6 500 000 kr

4157 kr / mån

2.5 rum och kök

61 kvm

1925

106 557.38 kr/kvm

Senaste bud:

0 000 000 kr

VISA HISTORIK

BUDGIVNING PÅGÅR

  • Område: VASASTAN/ÖSTERMALM
    Församling: S:t Johannes
    Ägandeform: Lägenhet - Bostadsrätt
    Rum: 2.5 rum och kök
    Boarea: 61 Kvm, Uppgift från föreningen
    Avgift: 4 157 kr
    Ingår i avgiften: Värme, VA
    Lägenhetsnummer: 132
    Våning: 3
    Hiss: Ja
    Förråd: Källarförråd
    Driftkostnad el: 333 kr/mån
    Driftkostnad försäkring: 167 kr/mån
    Andelstal, avgift: 3.40082%
    Andelstal, förening: 3.40082%
    Nettoskuldsättning: 796 392 kr, Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2023.
    TV & Internet: Com hem
    Föreningen: BRF Staren 7
    Org.nr: 7696188429
    Uppvärmning: Fjärrvärme
    Energistatus: Utförd

  • BRF Staren 7 är en äkta förening som äger marken och omfattar två hus, ett mot gatan och ett gårdshus och rymmer 34 lägenheter, två hyresrätter, två lokaler och ett garageFastigheten byggdes på 1920-talet och har renoverats kontinuerligt och håller en hög standard. Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Delat ägande godkänns med en minsta ägarandel om 10%. Sex våningar inkl. vindsvåningarna. Hiss gatuhuset, men inte gårdshuset.


    Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen i källaren och utrustad med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Det finns en innergård utrustad med grill- och sittmöjligheter. Cykelställ på gården. I föreningen finns ett garage som totalrenoverades 2021. Totalt finns 13 st parkeringsplatser för bil, 5 för motorcykel, samt 6 för cykel (laddning för elcykel finns). Platserna hyrs ut till både boende i föreningen och externa. Garaget är ett varmgarage med kameraövervakning och med laddning för elbil. I dagsläget råder kö. Bilplats, medlemmar: ca 2200 kr/ mån. Se mer info om garaget på föreningens hemsida. Belåning per kvm är ca 14k.


    Föreningen har i dagsläget inga planerade avgiftsändringar. 10% höjning gjordes 1:a januari 2024 (Kontrollerat med styrelsen 3/9-24)


    Läs mer på föreningens hemsida: https://www.brfstaren7.se/

  • Genomförda renoveringar


    1980 renoverades fasaden. 
    1990- talet målades trappuppgången. I gathuset är det ursprungliga målningar som man har tagit fram. 
    2002 målades taket. 
    2005 byttes tvättmaskiner i tvättstugan. 
    2007 - 2008 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum. I samband med detta renoverades även badrum. 
    2008 renoverades tvättstugan samt byte av elen i lägenheterna. 
    2010 installerades säkerhetsdörrar samt postboxar i entréplan. 
    2011 installerades ny fjärrvärmecentral samt återvinningskärl för glas, papper och kartong. 
    2012 byggnation av balkonger och renoveringar av yttre fönsterbågar samt installation av energiglas. 
    2014 utbyte av el-stigar samt fiber installerades. 
    2015 utfördes OVK- besiktning. 
    2016 åtgärdades ventilationssystem samt nya ventiler i fönster. 
    2017 renoverades hissen och innergården fräschades upp. 
    2021 totalrenovering av garage, bjälklagen samt innergård.
    2024 Hissen dras upp till 6:e våningen (vinden) samt ny hissmotor installeras.
    2024 Nytt inner- och yttertag läggs om.


    Inga planerade större renoveringar för närvarande. (Kontrollerat med styrelsen 3/9-24)

  • -

  • Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

     

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

     

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

     

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

     

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

     

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  • I attraktivt och tyst läge på återvändsgata högt upp i denna sekelskiftesfastighet från 1925 återfinns denna ljusa bostad med genomgående planlösning mot vacker grönskande gård som bjuder in till härliga grillkvällar. Stabil förening med garage i huset belägen i Sibirien med väl tilltaget och rofyllt sovrum med stora platsbyggda garderober i Walk-In-Closet, mindre och avskilt sovrum som kan disponeras efter önskan och behov och exklusivt och praktiskt kök som rymmer sittdel vid köksö och sällskap i social anda med fönsterpartier mot grönskan och i soligt söderläge. Fina tidstypiska detaljer som vackra och speglade dörrar, djupa och fönsternischer och högt i tak. Sammantaget ett ljust och genomgående drömhem i Vasastan/Östermalm med närhet till natur som Vanadislunden såväl till all tänkbar service såsom restauranger, butiker gym och kommunikationer.

  • I attraktivt och tyst läge på återvändsgata högt upp i denna sekelskiftesfastighet från 1925 återfinns denna ljusa bostad med genomgående planlösning mot vacker grönskande gård som bjuder in till härliga grillkvällar. Stabil förening med garage i huset belägen i Sibirien med väl tilltaget och rofyllt sovrum med stora platsbyggda garderober i Walk-In-Closet, mindre och avskilt sovrum som kan disponeras efter önskan och behov och exklusivt och praktiskt kök som rymmer sittdel vid köksö och sällskap i social anda med fönsterpartier mot grönskan och i soligt söderläge. Fina tidstypiska detaljer som vackra och speglade dörrar, djupa och fönsternischer och högt i tak. Sammantaget ett ljust och genomgående drömhem i Vasastan/Östermalm med närhet till natur som Vanadislunden såväl till all tänkbar service såsom restauranger, butiker gym och kommunikationer.


    Föreningens pärla, den stora och inbjudande gården blir som ett extra rum under årets varmare årstider och bjuder på härlig sol där du kan njuta av den färgsprakande himlen. Det finns en markis som erbjuder svalka under de varmaste dagarna.
    Välkomnande hall med mycket goda förvaringsmöjligheter. Ljust färgsatta väggar och på golvet ligger vacker fiskbensparkett. Vidare in i bostaden når man köket och vardagsrummet, hjärtat av hemmet med härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Invid köket finns plats för möblemang efter egen preferens. Lätt möblerat vardagsrum med plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt större matplats. Exklusivt nytt kök med kompositskiva (från de förra ägarna) från Marbodal med välvalda materialval som går fint ihop med resten av bostaden. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, fläkt samt integrerad diskmaskin och kyl/fry från 2021. Ljust och harmoniskt sovrum med ypperliga förvaringsmöjligheter i garderobsväggar i Walk-In-closet. Här ryms dubbelsäng samt förvaring. Helkaklat badrum med rymlig dusch, wc och kombinerad tvätt och torkmaskin samt härlig golvvärme. Nymålat och nylagd vacker fiskbensparkett för några få år sedan, förra ägarna.


    Här bor du med närhet till både stadspuls kring Stureplan och Vasastan och vackra grönområden. I området återfinns ett flertal restauranger, caféer och butiker. Längs Odengatan finns all tänkbar service och genom en kort promenad nås härliga Vanadislunden, Observatorielunden, Bellevueparken, Hagaparken och Brunnsviken med vackra promenad- och joggingstråk samt badmöjligheter.

planlösning
annonsbild

ANSVARIG MÄKLARE

CAROLINE HANELL

VÄLKOMMEN PÅ VISNING

Välj visning

OM BOSTADEN

Vi är ett modernt, skräddarsytt mäkleri med dig i fokus hela vägen. Med över 10 års gemensam erfarenhet av mäkleri förmedlar vi bostäder i hela Stockholms innerstad och har ett stort avtryck i Vasastan, Östermalm och på Gärdet. Vårt mål är att du ska känna dig trygg hela vägen, genom ärlighet, lyhördhet och tydlighet. Vi håller vad vi lovar i varje enskild affär så att du vill rekommendera oss vidare till nära och kära. ​ Med etablerade relationer i innerstaden vågar vi påstå att vi vet vad som krävs för en lyckad affär och var stadens finaste smultronställen finns – runt hörnet vid ditt nya hem.

Vi arbetar med noga utvalda fotografer och stylister för att ge varje bostad de absolut bästa förutsättningarna. Låt oss vägleda er med dedikation och kunskap genom hela processen. 

ALLA BILDER

ANSVARIG MÄKLARE

CAROLINE HANELL

073 518 74 50

caroline@innerstadmakleri.se

Vi arbetar med noga utvalda fotografer och stylister för att ge varje bostad de absolut bästa förutsättningarna. Låt oss vägleda er med dedikation och kunskap genom hela processen. 

SÅLDA BOSTÄDER

bottom of page