top of page
REGERINGSGATAN 78

REGERINGSGATAN 78

REGERINGSGATAN 78

NORRMALM/VASASTAN

Pris: 

Pris / kvm:

Avgift: 

Rum:

Area:

Byggår: 

8 700 000 kr

2117 kr / mån

3 rum och kök

73 kvm

1928

119 178.08 kr/kvm

Senaste bud:

0 000 000 kr

VISA HISTORIK

BUDGIVNING PÅGÅR

  • Område: NORRMALM/VASASTAN
    Församling: Ej angiven
    Ägandeform: Lägenhet - Bostadsrätt
    Rum: 3 rum och kök
    Boarea: 73 Kvm, Uppgift från föreningen
    Avgift: 2 117 kr
    Ingår i avgiften: Värme, vatten, TV basutbud och bredband.
    Lägenhetsnummer: 00331
    Våning: 1
    Hiss: Ja
    Förråd: Källare om ca 3 kvm
    Driftkostnad el: 583 kr/mån
    Driftkostnad försäkring: 250 kr/mån
    Andelstal, avgift: 2.28%
    Andelstal, förening: 2.33%
    Nettoskuldsättning: 179 872 kr, Nettoskuldsättning enligt årsredovisning 2023
    TV & Internet: Bredband: Ownit (ingår i avgiften) TV: ComHem (grundutbud ingår i avgiften)
    Överlåtelseavgift: 1433
    Pantsättningsavgift: 573 kr
    Föreningen: BRF Vätan 1
    Org.nr: 769601-5291
    Energistatus: Utförd
    Energiprestanda: 128 kWh per kvm och år

  • BRF Vätan 1 är en äkta förening som äger marken och består av 42 lägenheter varav 1 hyresrätt, 5 st lokaler och 1 garage med 6 parkeringsplatser. Byggnaden uppfördes 1928 och består av ett flerbostadshus i 8 våningar, varav bottenvåning med lokaler och två källarplan med garage och lokaler. Regeringsgatan 76/78 och David Bagares gata 14.


    Föreningens gemensamma utrymmen består av en tvättstuga, ett barnvagns och cykelförråd samt en trivsam innergård med grillplats. I föreningen finns även ett garage med sju garageplatser, kostar f n ca 3 700 kr/månad. I dagsläget råder kö. Skuldsättning per kvm är ca 4163 kr enligt årsredovisningen. Drygt 1 Mkr i kassan.


    Föreningen har i dagsläget inga planerade avgiftsändringar, den höjdes senast med 10%. (Kontrollerat med styrelsen 15/10-24)


    Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Delat ägande godkänns med en minsta ägarandel om 10%.


    Läs mer på föreningens hemsida: https://www.brfvatan.se/

  • Genomförda renoveringar:


    Ytskick innergård; asfalt
    1990
    Tak Regeringsgatan 78A (15 kvm) Smala Gränd
    1928
    Taksäkerhet, snörasskydd
    2011
    Renovering gårdsfasad
    2015
    Renovering gatufasad Regeringsgatan
    1982
    Renovering gatufasad David Bagare
    1982
    Renovering fasad Smala Gränd
    1928
    Fönster gård
    2016
    Fönster mot gatan/fönsterinventering
    2005
    Entrépartier Regeringsgatan 78
    2016
    Tvättstuga
    2018
    Trapphusmålning
    2006
    Säkerhetsdörrar / Lägenheter
    2012
    Stambyte
    1982
    Ventiler, kranar mm källarrör; uppmärkning
    2020
    Hiss - motor - Regeringsgatan 78
    2006
    Hiss - reparation - Regeringsgatan 78
    1928
    Garage - platser
    1928
    Ventilationskanaler (dammsuning, fläktar mm)
    2019
    Byta ut bredbandskabel 
    El-Central
    2010
    Värmeundercentraler
    2009
    Radiatorventiler
    2009
    OVK-besiktning
    2009
    2015 Ny fasadputs på gårdssidan. Renovering av plåttak samt byte av värmekablar på tak. Byte av kranar och ventiler m.m. i källaren.
    2016 Byte av entréportar mot Regeringsgatan.
    2017 Installation av nytt passagesystem. Uppgradering av bredbandet till en högre hastighet.

    System för låsbrickor
    2017
    Energideklaration
    2019
    Övervakningskameror
    2020
    2021 Reparation av garagenedfart. Reparation av terrass till vindslägenhet i Regeringsatan 78B Delar av två butikslokaler i gatuplan övertogs för att bygga bostadslägenheter.
    2022 Färdigställande av två nya bostadslägenheter på nb i Regeringsgatan 76 och 78. Installation av Aspiromatic-fläktar i samtliga kanaler. Reparation av tätskikt mot lokal under gården. Reparation av järnstaket mot angränsande gård. Under 2022 har två nya lägenheter byggts på nb i Regeringsgatan 76 respektive 78. Med anledning av detta har en ny lägenhetsredovisning upprättats.
    2023
    Renovering av fönster mot gatan. Ytskiktsrenovering av tvättstugan. Förberedelser för fasadrenovering mot gatan.


    En genomgripande renovering av huset skedde 1981/1982 när stammar för vatten och avlopp (såväl vertikala som horisontella) samt elstigare byttes. I samband med detta renoverades även allmänna utrymmen, fasaden och delar av taket. Under 2006 och 2007 uppläts råvinden över Regeringsgatan 76 och 78 med bostadsrätt och två nya bostadslägenheter byggdes. Föreningen byter kontinuerligt stammar i anslutning till lägenheter i samband med att boende renoverar sina badrum.


    Kommande renoveringar: (Kontrollerat med styrelsen 15/10-24)


    Se underhållsplan:
    2026 trapphusmålning
    2030 upprustning av gården
    2032 stambyte

  • -

  • Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

     

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

     

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

     

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

     

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

     

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  • Med ett attraktivt läge mitt på Norrmalm i tjugotalsfastighet från 1928 återfinns denna topprenoverade bostad med genomgående planlösning i välskött förening. Bostaden är smakfullt renoverad under 2021 där inget har lämnats åt slumpen. Väl tilltagna sovrum med rymlig Walk-In-Closet som är avskilda från varandra med platsbyggda garderober avskilda från den sociala delen av bostaden, exklusivt och påkostat nytt kök som rymmer stora middagssällskap i social anda. Påkostat och nyrenoverat badrum inrett med Bricmate som klär golv och väggar. Fina tidstypiska detaljer, vackra fönster med djupa och fönsternischer, högt i tak och platsbyggda elementskydd, stuckaturer samt takrosetter i originalstil. Sammantaget ett ljust och genomgående drömhem i Vasastan/Norrmalm med närhet till natur som Vasaparken och Humlegården såväl till all tänkbar service såsom restauranger, butiker gym och kommunikationer.

  • Med ett attraktivt läge mitt på Norrmalm i tjugotalsfastighet från 1928 återfinns denna topprenoverade bostad med genomgående planlösning i välskött förening. Bostaden är smakfullt renoverad under 2021 där inget har lämnats åt slumpen. Väl tilltagna sovrum med rymlig Walk-In-Closet som är avskilda från varandra med platsbyggda garderober avskilda från den sociala delen av bostaden, exklusivt och påkostat nytt kök som rymmer stora middagssällskap i social anda. Påkostat och nyrenoverat badrum inrett med Bricmate som klär golv och väggar. Fina tidstypiska detaljer, vackra fönster med djupa och fönsternischer, högt i tak och platsbyggda elementskydd, stuckaturer samt takrosetter i originalstil. Sammantaget ett ljust och genomgående drömhem i Vasastan/Norrmalm med närhet till natur som Vasaparken och Humlegården såväl till all tänkbar service såsom restauranger, butiker gym och kommunikationer.

    Föreningen har gemensamma balkonger.


    Välkomnande hall med mycket goda förvaringsmöjligheter och spotlights. Ljust färgsatta väggar och på golvet ligger en heltäckningsmatta med golvvärme som möter vacker och nyslipad fiskbensparkett. Vidare in i bostaden når man vardagsrummet, hjärtat av hemmet i halvöppen planlösning mot köket. Härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier i fil. Här finns plats för möblemang och plantering efter egen preferens. Lätt möblerat vardagsrum med vackert platsbyggd bokhylla och plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt matplats. Smakfullt och exklusivt renoverat kök från 2021 med påkostade och välvalda materialval som går fint ihop med resten av bostaden. Underskåp med vackra ljusa fronter och bänkskiva i ljus och lyxig natursten av typ Taj Mahal. Den maskinella utrustningen består av spishäll, varmluftsugn, fläkt samt integrerad diskmaskin och kyl/frys. Ljusa och harmoniska sovrum varav det mindre mot den lugna innergården med ypperliga förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderobsväggar. Master bedroom har en rymlig Walk-In-Closet. Här ryms dubbelsäng, arbetshörna samt förvaring. Exklusivt och helkaklat badrum från 2021 i Bricmate med härlig golvvärme, även golvvärme i hall. Rymlig dusch, vägghängd wc, kombinerad tvätt och torkmaskin i det mindre sovrummet, dusch/blandare från Tapwell samt spegel. 


    Här bor du med närhet till både stadspuls kring Humlegården och Vasastan och vackra grönområden som vattnet vid Djurgården. I området återfinns ett flertal restauranger, caféer och butiker. Här finns all tänkbar service och genom en kort promenad nås härliga Observatorielunden och Ellen Keys park med vackra promenad- och joggingstråk samt badmöjligheter. Bra kommunikationer från Rådmansgatan Stureplan med tunnelbana, buss och flygbuss till Arlanda. Några minuter bort hittar ni populära Rörstrandsgatan där det kryllar av härliga restauranger och fik. Närhet till Odenplan/T-centralen och pendeltåg samt ett stort utbud av restauranger och butiker. 

planlösning
annonsbild

ANSVARIG MÄKLARE

CAROLINE HANELL

VÄLKOMMEN PÅ VISNING

Välj visning

OM BOSTADEN

Vi är ett modernt, skräddarsytt mäkleri med dig i fokus hela vägen. Med över 10 års gemensam erfarenhet av mäkleri förmedlar vi bostäder i hela Stockholms innerstad och har ett stort avtryck i Vasastan, Östermalm och på Gärdet. Vårt mål är att du ska känna dig trygg hela vägen, genom ärlighet, lyhördhet och tydlighet. Vi håller vad vi lovar i varje enskild affär så att du vill rekommendera oss vidare till nära och kära. ​ Med etablerade relationer i innerstaden vågar vi påstå att vi vet vad som krävs för en lyckad affär och var stadens finaste smultronställen finns – runt hörnet vid ditt nya hem.

Vi arbetar med noga utvalda fotografer och stylister för att ge varje bostad de absolut bästa förutsättningarna. Låt oss vägleda er med dedikation och kunskap genom hela processen. 

ALLA BILDER

ANSVARIG MÄKLARE

CAROLINE HANELL

073 518 74 50

caroline@innerstadmakleri.se

Vi arbetar med noga utvalda fotografer och stylister för att ge varje bostad de absolut bästa förutsättningarna. Låt oss vägleda er med dedikation och kunskap genom hela processen. 

SÅLDA BOSTÄDER

bottom of page